wordpress-logo-geentekst-rgbVoor het bouwen van je kunstenaarswebsite gebruik ik open-source systemen. Open-source wil zeggen dat de software gratis beschikbaar is en dat je geen licentiekosten hoeft te betalen. Dit kan de kosten voor je website dus behoorlijk drukken want bij een commercieel systeem kunnen de licentiekosten al snel oplopen tot honderden of duizenden euro’s per jaar.

Voor een kunstenaarswebsite gebruik ik bij voorkeur WordPress omdat ik geloof dat dit zeer geschikt is voor een portfolio website. Het is een krachtig en betrouwbaar systeem dat bovendien zeer gebruiksvriendelijk voor het bewerken en updaten van je website. Ben je nog niet overtuigd? Bedenk dan dat populariteit van WordPress sinds de start in 2003 nog steeds toeneemt. Op dit moment bestaat reeds 20,4% van het internet  uit WordPress websites. 

Een enorm aantal en het blijft elk jaar stijgen en dat is niet voor niets:

  • WordPress ooit ontstaan is als typisch blog systeem, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig CMS (Content Management Systeem) dat voortdurend in ontwikkeling is.
  • Het is een heel gebruiksvriendelijk systeem, zowel voor de gebruiker als de webdesigner. Je kan er redelijk snel mee leren werken. Het is vrij eenvoudig om zelf pagina’s, nieuws, portfolio, teksten en afbeeldingen te beheren.
  • Zeer zoekmachine vriendelijk. Door gebruik te maken van WordPress zal je automatisch hoger scoren in zoekmachines. Als je dat wil zal ik tijdens de opbouw van je website nog een extra plugin installeren waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines.
  • Eigenlijk kan je met WordPress redelijk snel online zijn. Als jij je op voorhand al goed hebt voorbereid en je weet wat je wil, je beschikt al over de teksten en de afbeeldingen,  dan dan kan ik je website bouwen op een paar dagen.
  • Zoals eerder gezegd is WordPress is een open source systeem. De software wordt elke dag beter omdat er wereldwijd een actieve community steeds verder werkt aan verbeteringen. Beetje een nadeel daarvan is dat je wel continu op de hoogte moet blijven van de wijzigingen en dat je noodzakelijke updates moet verwerken in je website.

Wil je meer weten? of wil je graag een website om je portfolio aan de wereld te tonen? Stuur me een e-mailtje.

 

Pin It on Pinterest