Wat kost een website?

 

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Iedere website die ik maak is telkens anders en het is dus moeilijk om eenheidsprijzen te geven. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken zijn er verschillende manieren om een website maken en elke manier heeft zijn voor en nadelen en zijn implicaties op de kostprijs. Bij de start van elk nieuw project zal ik je dus heel wat vragen stellen om uit te maken wat je nodig hebt. Daarna zal ik je een voorstel doen met de best mogelijke oplossing binnen jouw budget.

De belangrijkste factoren die invloed hebben op de kostprijs zijn

  • De inhoud, zowel de hoeveelheid tekst als het aantal afbeeldingen.
  • Het aantal pagina’s en afbeeldingen galerieën.
  • Hoe wil je je website updaten? Ga je dat zelf doen?
  • Welke opties wil je bij je website? Wil je een blog? Een contactformulier?
  • De technologie of systeem waarmee je website gebouwd wordt.

Eenvoudig gesteld: hoe complexer je website wordt in termen van functionaliteit of inhoud of beiden, hoe hoger de kostprijs wordt. Om je toch al een idee te geven over welk budget je moet moet voorzien, heb ik een aantal pakketten uitgewerkt.

 

Standaard website voor kunstenaars

Een eigen website als portfolio voor jouw kunstwerken, met een Content Management Systeem zodat je na de lancering zelf in staat bent om de inhoud te updaten. Wil je hem liever niet zelf onderhouden dan kan je dat ook aan mij overlaten, we stellen dan een onderhoudscontract op.

In dit pakket is een homepagina, een biografie pagina, een contactpagina en een portfolio galerie inbegrepen. Al wat jij moet doen is mij je afbeeldingen sturen, je contactgegevens en de tekst voor je biografie pagina en ik doe de rest.

1500,00 euro inclusief registratie domeinnaam en hosting voor het eerste jaar.

 

Website voor kunstgroepen en -collectieven

Een website voor een kunstgroep waarbij iedere artiest zijn eigen galerie pagina krijgt, kan zeer groot worden. Ik kan zo’n project voor je groep of vereniging opzetten. Elk project is anders, dus contacteer me voor een prijsofferte.

 

Kosten na de lancering van de website

  • De registratie van je domeinnaam en de hosting van de website voor het eerste jaar is in alle pakketten inbegrepen. Vanaf het tweede jaar zal je daarvoor een jaarlijks tarief van 75,00 per website moeten betalen.
  • Als je het onderhoud van de website aan mij overlaat, leggen we de kosten daarvoor vast in een onderhoudscontract.
abstract schilderij met penseel en verfpotten

Pin It on Pinterest

Share This