Hosting, domeinnamen en SEO

 

Veel gebruikte begrippen in webdesign

 

Hosting

Webhosting is in zekere zin een parkeerplaats voor uw website op een server. Die server moet 24/7 aan staan en er is een heel krachtige verbinding nodig. U wilt tenslotte dat uw bezoekers snel en veilig naar uw site kunnen surfen.

Hou zeker rekening met:

  • Kosten – ga niet voor de goedkoopste hosting. Je krijgt voor wat je betaald in de hosting wereld
  • Betrouwbaarheid – De meeste hosting firma’s geven een uptime garantie. Uptime is tijdspercentage dat je website online bereikbaar is en dat is bij voorkeur 99.99%. Dat lijkt veel maar het is heel belangrijk dat je site (en daarmee ook vaak je mailbox) min of meer continu bereikbaar is. Als dat niet zo is, krijg je problemen met je mail en bezoekers vinden je site niet.
  • dienstverlening – kan je hen bellen en eventuele problemen die je hebben ook aan hen voorleggen?
  • Pakket –Hosting met Linux heeft meer voordelen dan Windows. Het is goedkoper en WordPress draait er ook beter op. Verder is het Linux pakket ook beter beveiligd tegen hackers.

Je huurt als het ware een plek een plek op een webserver. Ik werk met een zeer betrouwbare hosting en kan voor jou de hosting verzorgen (jaarlijks te verlengen).

 

Domeinnaam

Als je een domeinnaam kiest, selecteer dan iets dat goed in het geheugen ligt en dat makkelijk te spellen is. Denk ook aan de Google zoekresultaten: als iemand een jou op het internet wil vinden zal hij zeer waarschijnlijk een zoekopdracht op je naam uitvoeren – het is dus zinvol op als domeinnaam www.jouwnaam.be te kiezen.

Ik kan je helpen bij het vinden van een goede domeinnaam en die voor jou registreren (jaarlijks te verlengen).

 

Gevonden worden in de grote massa met SEO (Search Engine Optimisation)

Een website maken is nog maar het halve werk. Je webstek moet ook gevonden worden bij de grote zoekmachines zoals Google. Dan is SEO (Search Engine Optimisation) is de volgende stap.

Alle websites die ik ontwikkel zijn zoekmachine vriendelijk. Ik streef ernaar om jouw website op de eerste drie pagina’s van de zoekresultaten van Google te krijgen. Hoe hoger je plaats (ranking) in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je krijgt.

portret karton
moderne kunst bomen

Pin It on Pinterest

Share This