verfborstel strijkt verf uitEen kunstenaarswebsite moet je kunstwerken doen stralen!

Maak je artiesten website niet rommelig door er allerlei “slimmigheden” in te stoppen zoals animatie en bewegende beelden. Hou het simpel en bezoekers zullen naar je kunstwerken kijken. Een goede online aanwezigheid begint voor elke kunstenaar bij een mooie, maar sobere website. Je kunst website is je “thuisbasis”. Wil je graag uitbreiden met andere online tools, social media,… mooi… maar je individuele artiesten website is de plek waar potentiële kopers zullen beginnen en eindigen als ze contact zoeken met kunstenaars. 

Hoe zorg ervoor dat je werk mooi oogt op je website?

  1. Navigatie links moeten op elke pagina op dezelfde plaats staan – laat de navigatie links dus niet eens hier en dan weer daar, het geeft alleen waar verwarring voor je bezoekers
  2. Pagina ontwerp moet consequent zijn over de hele website
  3. De kleuren van de website moeten neutraal zijn of complementair aan het kunstwerk – opnieuw, laat je kunstwerk stralen. Een goed website ontwerp is als een groot raamwerk… het zou de presentatie van het kunstwerk moeten verbeteren. Als je website bezoekers enkel je website design geweldig vinden… dan ben je blijkbaar toe aan een vereenvoudiging zodat de aandacht naar jouw kunst gaat.
  4. Grote afbeelding op de home pagina … en niet al te veel tekst. Je website gaat over je kunst. Kies je allerbeste werk uit en zet het centraal op je homepagina.
  5. Geen lange gebruiksaanwijzingen of te veel bewoordingen. Bezoekers lezen niet echt online, ze scannen.. dus laat de teksten kort (je biografie en blog artikelen mogen hier af en toe van afwijken).

Als bezoekers gefrustreerd raken door je website, verlaten ze hem. Meestal komen ze niet meer terug. Volg dus deze vijf eenvoudige regels, dan ben je zeker dat je website makkelijk te begrijpen is , eenvoudig te navigeren en het belangrijkste: dat het je kunstwerken laat stralen!

 

Pin It on Pinterest